Nicolae Plesita, fost sef al DIE, omul care l-a angajat pe Carlos Sacalul pentru a lichida oponenti ai regimului Ceausescu si care a pus la cale atentatul cu bomba de la sediul Europei Libere, in 1981, a scapat basma curata, informeaza Q Magazine, citat de Mediafax.

El a "fentat" acuzatiile de omor deosebit de grav, tentativa de omor deosebit de grav, vatamare corporala, lipsire de libertate in mod ilegal, rapire de persoane, fals in inscrisuri oficiale, uz de fals etc.

Informatia a fost confirmata pentru Q Magazine de catre procurorul militar gen.Dan Voinea, fost, pana de curand, procuror sef adjunct la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instantei supreme.

La 80 de ani, are o pensie de 65 de milioane de lei

Urmarirea penala a lui Plesita a inceput in 1997, a fost intrerupta intre 2000-2004 si reluata acum doi ani. In prezent, Plesita, in varsta de 80 de ani, traieste dintr-o pensie de cca. 65 de milioane de lei, intr-o casa din Curtea de Arges, impreuna cu fiul sau. Fostul tortionar are probleme de sanatate din cauza unor afectiuni ale picioarelor, dar continua sa le supravietuiasca celor mai multe dintre victimele sale de odinioara.