"Cateva zeci de persoane inarmate, cu masti pe fata, se afla in cabinetul presedintelui in exercitiu al companiei Naftogaz Ukraina, Igor Davidenko", a anuntat purtatorul de cuvant al holdingului, Valentin Zemlianski. Intrebat de RIA Novosti ce organizatie reprezinta respectivele persoane, purtatorul de cuvant a spus: "Nu s-au prezentat". Deocamdata nu exista informatii despre incidente violente.

Naftogaz este partenerul oficial al Gazprom in Ucraina, fiind in centrul scandalului gazelor din ultimele luni.

UPDATE 1: Prim-adjunctul sefului Consiliului de securitate a Ucrainei (echivalentul CSAT), Valeri Horoskovski, a declarat ca circumstantele anchetei penale legata de insusirea de catre inalti functionari ai companiei Naftogaz a 6,3 miliarde metri cubi din gazul de tranzit, in valoare totala de 7,4 miliarde grivne, ofera toate motivele pentru a crede ca "a fost constituit un grup infractionist, inclusiv conducerea guvernului". (sursa)

Context politic: Intre presedintele pro-occidental Viktor Iuscenko si premierul Iulia Timoscenko persista tensiuni majore, mai ales dupa ce premierul a incercat o apropiere de Rusia. In avanpremiera alegerilor din acest an, cei doi lideri politici isi folosesc institutiile subordonate pentru a-si discredita adversarul.

Conducatorul companiei, in spital. Seful companiei, Oleg Dubina, se afla in spital, a declarat prim-vicepremierul Ucrainei, Aleksandr Turcinov, intr-o conferinta de presa. "Presedintele Naftohaz se afla la spitalul clinic Feofania. Asteptam insanatosirea lui, cat mai grabnica", a spus Turcinov, citat de Rador. La data de 22 ianuarie a.c., Oleg Dubina a fost internat in spital, pentru o operatie la inima.

Vom reveni cu amanunte