Ministerul Sanatatii a scos la concurs trei mii de posturi pentru medici, dintre care, 1.500 pentru specialisti si 1.500 pentru rezidenti din ultimul an, a declarat vineri, la Sfantu Gheorghe, ministrul de resort, Ion Bazac, potrivit Rador.

Ministrul Sanatatii a declarat ca majoritatea posturilor scoase la concurs sunt in cadrul spitalelor judetene si orasenesti, dar nu in marile centre universitare, deoarece nu vrea sa creeze inflatie de medici, in zonele in care nu este nevoie. Legat de cele 1.500 de locuri pentru rezidenti, Bazac a declarat ca in acest sens doreste sa dea posibilitatea tinerilor medici sa-si practice meseria si sa se stabilizeze.

Concursul va avea loc la finele lunii martie, a spus ministrul, care spera ca se vor prezenta suficienti candidati, pentru a umple o parte din golul existent, in ce priveste cadrele medicale. Potrivit acestuia, la ora actuala, in Romania, sunt libere 5.300 de posturi de medici.

Ion Bazac a anuntat, totodata, intentia ministerului pe care-l conduce, de a finaliza, in acest an, 13 spitale noi, in tara, iar anul viitor, alte 32, si ca doreste sa treaca spitalele si directiile de sanatate publica, in subordinea administratiilor locale, pana la 1 septembrie.