Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat, luni, pe Ion Alexandru Tiriac in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", acesta fiind gasit nevinovat in legatura cu acuzatiile de consum, trafic, detinere si oferire de droguri altor persoane. Magistratii au hotarat sa respinga apelurile formulate de Tiriac si procurori la decizia de achitare. Totodata, instanta l-a obligat pe Tiriac la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare, relateaza Mediafax.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procesul s-a aflat in faza de rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit unei decizii a Instantei Supreme de la finalul lunii mai 2008. Inalta Curte de casatie si Justitie (ICCJ) a dispus ca dosarul sa fie rejudecat de Curtea de Apel Bucuresti, care il achitase pe fiul omului de afaceri Ion Tiriac de toate acuzatiile, in februarie 2008. Instanta suprema a admis recursul Parchetul Curtii de Apel Bucuresti impotriva deciziei prin care Ion Alexandru Tiriac a fost achitat de acuzatii.

Dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" a fost trimis in instanta dupa ce procurorii au stabilit ca, in vara anului 2000, Ion Alexandru Tiriac ar fi acceptat consumul ilicit de cocaina in apartamentul inchiriat in hotelul "President" din Mangalia, iar ulterior, impreuna cu cetateanul indian Tyagi Shailendra, ar fi detinut cocaina in vederea consumului, fiecare avand propria doza. Pe parcursul derularii procesului, au reiesit o serie de neconcordante intre marturii si acuzele aduse de Parchet, respectiv momentul comiterii consumului de droguri. De altfel, decizia de achitare a lui Ion Alexandru Tiriac are la baza declaratiile contradictorii ale martorilor.