Ministerul Educatiei primeste in total in 2009 peste 34 miliarde lei, in conditiile in care Cercetarea va primi in plus in acest an 620 milioane lei, a declarat, sambata, pentru NewsIn, ministrul de resort, Ecaterina Andronescu.

Cercetarea va primi in plus in acest an 620 milioane lei, din care 300 milioane lei de la bugetul de stat si 320 milioane lei din credite angajate de stat.

"Bugetul Cercetarii va fi in acest an de 1,776 miliarde lei, dupa ce la cei 1,136 miliarde lei primiti initial in proiectul de buget s-au adaugat 20 milioane lei din bugetul Camerei si al Senatului si alti 620 milioane lei din bugetul de stat, precum si credite ce urmeaza a fi angajate in acest an", a precizat Ecaterina Andronescu.

Suma totala a fondurilor cuprinse in bugetul de stat si bugetele locale de care va putea dispune Educatia in acest an va depasi 34 miliarde lei, la care s-ar putea adauga 840 milioane lei, sub forma de credite de angajament pentru capitolul de investitii in educatie, a mai spus ministrul Educatiei.