Comisiile reunite de buget-finante incep, vineri, discutiile asupra bugetului, pentru a putea intocmi raportul care urmeaza sa fie dezbatut in plenul Parlamentului. Comisiile de specialitate au finalizat, joi, avizarea pe capitole a proiectului de buget.

Pe masa de lucru a comisiilor de buget-finante se vor afla proiectele si amendamentele aduse fiecarui capitol in parte. In discutiile care au precedat intalnirea de vineri au fost avizate favorabil bugetele tuturor ministerelor in forma inaintata de guvern. Singurele modificari notabile apar la educatie si agricultura.

Nu de acelasi succes s-a bucurat Ministerul Sanatatii. Ministrul Ion Bazac spera insa sa obtina mai multi bani de la prima rectificare bugetara. Desi multumit de fondul alocat la administratie si interne, si vicepremierul Dan Nica se bazeaza pe rectificarea bugetului pentru achizitionarea de tehnica noua pentru Politie.

La transporturi, Radu Berceanu declara ca, de exemplu, banii alocati transportului rutier permit doar marcarea celor 16.800 km de drumuri nationale. Mai multumit se afla ministrul dezvoltarii regionale, Vasile Blaga, care a primit cu 65% mai multi bani pentru minister decat anul trecut, transmite corespondentul RRA, citat de Rador.

Comisiile de buget-finante urmeaza sa ia in dezbatere atat amendamentele adoptate, cat si cele respinse, toate acestea atingand cifra de 2.000.