Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, sa respinga cererea Monei Musca de revizuire a verdictului de colaborator al fostei Securitati pe care fostul deputat l-a primit de la CNSAS in 2006. Decizia de luni este definitiva si irevocabila, informeaza NewsIn.

Avocatul Monei Musca, Valeriu Stoica, a declarat, la ultimul termen al procesului, de luni, 2 februarie, ca, avand in vedere ca Ordonanata CNSAS a fost declarata neconstitutionala, orice decizie luata in baza acesteia este nula.

Mona Musca le-a cerut magistratilor Curtii de Apel, in decembrie 2006, sa desfiinteze decizia CNSAS, dar solicitarea i-a fost respinsa in martie 2007, printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Musca a decis sa conteste acesta decizie a Curtii de Apel printr-o cale extraordinara de atac (n.r. revizuire), care se exercita la aceeasi instanta, numai in anumite conditii prevazute de Codul de Procedura Civila.

In septembrie 2006, CNSAS a decis ca fostul deputat a facut politie politica, dupa ce s-a descoperit ca a semnat un angajament cu Securitatea, in perioada in care era asistent universitar la Facultatea de Filologie din Timisoara.