Administratia fiecarui aeroport va selecta transportatorii autorizati in regim de taxi si va dispune masurile necesare interzicerii accesului taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, anunta NewsIn.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a emis proiectul de ordin pentru aplicarea prezentelor norme, ca fiecare administratie aeroportuara, prin serviciile sale specializate, va organiza in functie de specificul sau teritorial, activitatea de transport de persoane in regim de taxi in incinta proprie, astfel incat sa se asigure transportul permanent de persoane intre localitatile de autorizare a transportatorilor autorizati si aeroport.

In plus, administratia fiecarui aeroport va dispune masurile necesare interzicerii accesului tuturor taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri. Permisul de acces auto va fi eliberat numai de catre administratia fiecarui aeroport si va putea fi suspendat/anulat numai de catre aceasta administratie, in conditiile nerespectarii regulamentului impus de fiecare aeroport.

De asemenea, permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioada de maximum 5 ani, insa vizarea acestuia va fi efectuata anual de catre administratia fiecarui aeroport. Permisul de acces auto va fi obligatoriu afisat la loc vizibil si permanent pe parbrizul autovehiculului. Lista cu tarifele practicate va fi in mod obligatoriu afisata la loc vizibil si permanent la bordul fiecarui autovehicul taxi autorizat, pe exteriorul acestuia, precum si in locurile de asteptare, se mai arata in document.