Principalul suspect in cazul dublului asasinat de la Brasov, este audiat si duminica de politistii brasoveni, dupa ce, sambata, a stat la audieri mai mult de 12 ore, potrivit Mediafax. Serghei Gorbunov, un infractor recidivist, din Republica Moldova, a fost prins sambata dimineata, intr-un supermarket din oras.

Serghei Gorbunov va ramane in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Brasov pana la finalizarea anchetei, urmand ca, la cererea procurorilor, sa fie chemat pentru audieri la Parchetul Curtii de Apel Brasov.

"Ancheta continua pana cand procurorii si politistii isi ating pasii procedurali necesari in acest caz. Daca principalul suspect va fi adus sau nu azi (duminica - n.r.) la Parchet nu pot confirma acum aceasta. Poate in cursul dupa-amiezii sa avem un raspuns", a declarat Ramona Diaconu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov.

Din primele rezultate ale anchetei rezulta ca la locul incidentului fie s-au folosit doua arme, fie Gorbunov a avut un complice.

Un alt aspect controversat in acest caz: basarabeanul a fost eliberat din Penitenciarul Craiova cu o zi inainte ca sentinta sa devina definitiva.

Nicu Dascalu: Serghei Gorbunov se antrena la o sala aflata exact langa Politie

Nicu Dascalu, campion mondial la Ashihara-Karate, detinator al titlului european la stilul kyokushin si multiplu invingator in gale "Local Kombat", a declarat, intr-o emisiune televizata, ca Serghei Gorbunov se antrena in Brasov la o sala de sport situata chiar langa Politie.

Nicu Dascalu a precizat, la o emisiune a postului Realitatea TV, ca Serghei Gorbunov, principalul suspect in cazul dublului asasinat de joi de la casa de schimb valutar din Brasov, a venit o singura data la sala la care preda el si s-a recomandat doar "Serghei".

Dascalu a spus ca nu stia cine este Gorbunov si de ce este acuzat si ca acesta se antrena la o alta sala de sport, situata chiar langa sectia de Politie.

Tot Dascalu a precizat ca ar fi aflat ca Serghei Gorbunov locuia foarte aproape de sala de sport si de Politie.

Al doilea suspect in crimele de la Brasov, Adrian-Marius Berceanu, a fost lasat in libertate

"Nu am fost retinut (am fost cercetat, n.r.) pentru ca am fost la momentul nepotrivit in locul nepotrivit", a declarat Berceanu, sambata seara, la Antena3, dupa ce a fost lasat sa plece acasa de politisitii brasoveni.

El a precizat ca il cunoaste pe Gorbanov, principalul suspect in acest caz, ca "o simpla amicitiei din oras" "la o cafea, la o asta".

Berceanu se declarat om de afaceri si a precizat ca a fost cercetat si retinut sase luni la Craiova pentru evaziune fiscala.

Pe Gorbunov il descrie drept "sportiv la K1", care l-a invitat la cateva concursuri pe care basarabeanul le avusese in trecut.

Gorbunov, acuzat pentru alte trei jafuri armate in Constanta si Brasov

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Craiova a declarat ca cetateanul basarabean a avut o decizie de incetare a pedepsei, emisa de tribunalul Dolj. Gorbunov nu s-a intors insa in penitenciar, dupa cele trei luni de invoire, motiv pentru care era dat in urmarire generala.

Serghei Gorbunov a mai fost cercetat penal la Brasov, pentru un atac armat „tras la indigo“ dupa altele doua petrecute in 2003 si 2004 in judetul Constanta.

In septembrie 2003, Serghei Gorbunov l-a impuscat pe patronul unei case de schimb valutar din Constanta.

Cinci luni mai tarziu, in februarie, la Brasov, Gorbunov il impusca pe patronul unei case de schimb valutar.

O luna mai tarziu, in martie 2004, Gorbunov se intoarce in judetul Constanta si il ataca pe patronul mai multor case de schimb valutar. Victima reuseste sa smulga haina de pe atacator, iar in buzunarul acesteia, politistii gasind un buletin de identitate pe numele lui Serghei Gorbunov.

Pistolarul si-a recunoscut atunci faptele si a povestit cum a fost prins la vama Sculeni, in timp ce incerca sa treaca in Republica Moldova, informeaza Monitorul Expres.

Plecase din Brasov cu un maxi-taxi si vroia sa coboare la Iasi. A adormit si s-a trezit abia cind masina a ajuns la punctul de frontiera Sculeni. A coborit si a incercat s-o ia pe jos inapoi, spre Romania, dar vamesii l-au considerat suspect si l-au retinut.