In contextul planurilor de redresare economica ale noii administratii americane, compania Ford a anuntat ca, spre deosebire de General Motors si Chrysler, nu are nevoie de imprumuturi guvernamentale, sustine directorul general al Ford, Alan Mulally, potrivit RRA, citat de Rador.

Cu ocazia Conventiei Asociatiei Nationale a Dealerilor de Automobile, presedintele executiv al companiei Ford, Alan Mulally, a declarat ca Ford Motors Corporation are suficiente fonduri pentru planul sau de restructurare si ca nu are nevoie de imprumuturi din partea guvernului.

"Nu mai trebuie sa imprumutam bani. Avem suficiente lichiditati pentru a finanta planul nostru de transformare, ceea ce inseamna ca afacerile sunt intr-o forma relativ buna", a declarat domnul Mulally.

Pentru a evita colapsul, rivalii companiei Ford, General Motors si Chrysler, au obtinut in decembrie aprobarea pentru imprumuturi in valoare de 17,4 miliarde de dolari. Compania Ford a solicitat accesul la o linie de credit in valoare de noua miliarde de dolari, fara insa sa recurga la imprumuturi. Domnul Mulally a afirmat ca Ford se afla intr-o situatie mai buna, pentru ca in 2006 a imprumutat 23 de miliarde de dolari folosind drept garantie bunurile companiei, inclusiv binecunoscutul logo bleumarin al firmei.

Compania Ford se asteapta ca pachetul de stimulente economice, propus de presedintele Obama, sa duca la reluarea vanzarilor in a doua jumatate a anului, numarul automobilelor ce urmeaza sa fie vandute ridicandu-se, conform estimarilor, intre 10 si 12,5 milioane in 2009.

In privinta activitatii companiei Ford din Romania, premierul Emil Boc a declarat recent ca Executivul va respecta angajamentele din contractul de privatizare a uzinei de la Craiova. La o intalnire cu presedintele Ford Europa, John Fleming, Emil Boc a adaugat ca activitatea uzinei va fi sprijinita prin viitoarele masuri guvernamentale de sustinere a industriei auto. La randul sau, John Fleming a declarat ca Ford intentioneaza sa transforme fabrica de la Craiova intr-un centru de ultima generatie.