Ministerul Economiei va inlocui directorii generali ai companiilor Electrica si Nuclearelectrica cu membri PDL, deciziile urmand a fi semnate intr-o zi, doua, a declarat marti secretarul de stat din cadrul ministerului, Tudor Serban, anunta NewsIn.

"In ceea ce priveste companiile Hidroelectrica si Transgaz, acestea apartin PSD-ului. Nu stiu inca ce propuneri s-au facut pentru aceste ministere. Pentru Hidroelectrica, probabil vor mai dura cateva zile pana sa anunte o noua numire, iar pentru Transgaz, cateva luni, dupa ce trece sezonul rece", a explicat Tudor Serban.

Directorul general al Electrica este in prezent Corneliu Stan. Acesta a ocupat functia de director general al companiei din aprilie 2007 si nu este membru al niciunui partid politic.

Teodor Chirica este actualul director general al Nuclearelectrica, care ocupa aceasta functie din februarie 2005. Nici Teodor Chirica nu e membru al vreunui partid politic.

De asemenea, in ultimile doua saptamani, ministrul Economiei, Adriean Videanu a inlocuit din functie mai multi directori generali, la companiile: Transelectrica, Romgaz, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), la complexurile energetice din Oltenia si la Regia Autonoma de Activitati Nucleare (RAAN).