Senatorul PNL de Arges Mircea Diaconu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Curtea de Arges, ca intentioneaza sa initieze o lege pentru infiintarea si promovarea turismului de stana in Romania, transmite Mediafax.

Potrivit lui Diaconu, activitatea ar aduce castiguri proprietarilor de stane, iar turistilor le-ar oferi prilejul vizitarii unor zone deosebite.

"Prima intalnire care ne intreseaza este cu proprietarii de stane din zona de nord a Argesului, in intentia de a-i convinge sa dezvolte anexa turistica a stanei la nivelul de confort al acesteia. Nu vad de ce nu i-as convinge, in conditiile in care la finalul acestei discutii ei isi vor face calcule si vor iesi pe plus. Este primul proiect pe care il doresc si trebuie inceput inainte de sezon pentru ca la momentul oportun sa avem documentatia necesara", a declarat actorul Mircea Diaconu.

El a apreciat ca turismul de stana ar avea multi doritori, in conditiile in care "acolo, printre oi, turistii vor fi intampinati cu lapte si jintita si mamaliga, iar casutele de lemn situate in padure sau pe munte ii vor astepta".