Oficialii Chrysler discuta vanzarea unor active cheie catre Renault-Nissan si producatorul de piese auto Magna, in contextul in care se incearca o restructurare a companiei americane, dupa ce a primit 4 miliarde dolari din partea guvernului SUA, scrie Reuters, citand persoane apropiate situatiei.

Reprezentanti ai Renault-Nissan si Chrysler, detinuta de Cerberus Capital Management, au discutat despre vanzarea intregii companii americane sau a unor parti a acesteia, inainte ca guvernul SUA sa intervina in decembrie si sa salveze Chrysler si General Motors Corp, informeaza NewsIn.

Discutiile recente cu oficialii Renault-Nissan au mai avansat si s-au referit la o posibila vanzare a celebrei marci Jeep, au spus aceleasi persoane.

Chrysler LLC a anuntat in decembrie ca va opri complet productia de autovehicule in Statele Unite pentru cel putin o luna, iar angajatii companiei nu se vor intoarce la lucru pana pe 19 ianuarie.

Chrysler nu a precizat cu cate unitati va scadea numarul de vehicule produse, ca urmare a acestei decizii. In total, hotararea grupului va afecta 46.000 de angajati.

Vanzarile auto din Statele Unite au scazut cu 36% in decembrie, ceea ce a dus la coborarea numarului de vehicule vandute in 2008 pana la cel mai mic nivel din ultimii 16 ani, in contextul in care recesiunea a afectat cererea pe piata de profil.