Mii de copii s-au strans, marti, la apelul miscarii siite libaneze Hezbollah in fata sediului Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) din Beirut pentru a denunta ofensiva israeliana din Fasia Gaza, relateaza AFP.

Elevi cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani se aflau in fata sediului Comisiei economice si sociale a ONU pentru Asia de Vest (Escwa), din centrul comercial al capitalei libaneze, raspunzand apelului lansat de comitetul educativ al Hezbollah, precizeaza Agerpres.

Copiii i-au inmanat unui functionar al Escwa o scrisoare adresata secretarului general al ONU, Ban-Ki Moon, in care cer ''incetarea agresiunii israeliene'' si ridicarea blocadei impuse Fasiei Gaza.

Copiii purtau imitatii de rachete palestiniene Qassam si de arme automate, precum si fotografii cu copii ucisi in cursul raidurilor israeliene.

In sudul Libanului, mai multe sute de copii au manifestat in taberele de palestinieni.

''Lideri arabi, ati orbit? Copiii mor de foame in Gaza. Ce crima au facut ca sa fie masacrati astfel?'', scria pe pancarte.

De la lansarea ei pe 27 decembrie, ofensiva israeliana din Fasia Gaza s-a soldat cu 580 de morti, cel putin 159 dintre ei fiind copii.