Studiourile Warner Bros. au anuntat, miercuri, ca au anulat lansarea filmului "Cavalerul negru" in China, din cauza "sensibilitatilor culturale" generate de aceasta pelicula.

Warner Bros., filiala a grupului Time Warner Inc., nu a precizat care sunt scenele din acest film care ar putea trezi obiectiile publicului si ale cenzorilor chinezi, noteaza Mediafax.

Filmul include o secventa in care Batman, super-eroul inspirat din cartile de benzi desenate si interpretat de Christian Bale, se infiltreaza in reduta unui puternic criminal ce isi are sediul intr-un zgarie-nori pe teritoriul chinez, in Hong Kong.

"Cavalerul negru", lansat in iulie 2008, este filmul cu cele mai mari incasari din acest an, obtinand peste 996 de milioane de dolari din vanzarile de bilete, din care peste 7,5 milioane de dolari au reprezentat incasarile din Hong Kong, potrivit Box Office Mojo.

Acest film a reprezentat totodata ultimul rol interpretat de regretatul actor australian Heath Ledger, care i-a adus o nominalizare la premiile Globurile de Aur, pentru interpretarea maniacului Joker.