Un numar de 97 de refugiati sudanezi, din care 15 copii, au fost adusi la Timisoara, in noaptea de marti spre miercuri, dintr-o tabara din Iordania, cu o cursa charter, urmand sa ramana pentru o perioada la Centrul pentru refugiati de la Timisoara, transmite Mediafax.

Directorului Centrului pentru refugiati de la Timisoara, Constantin Daminescu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca cei 97 de sudanezi se aflau intr-o tabara in Iordania si au fost adusi in Romania cu o cursa charter.

"Sunt in total 97 de persoane, dintre care 15 sunt copii. Ei vor sta in centrul de la Timisoara atat timp cat vor stabili cei de la Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati si Guvernul Romaniei. Acordul prevede ca persoanele care au fost relocate in Romania pot sta in centrul de la Timisoara sase luni, cu posibilitatea de prelungire a sederii cu inca sase luni, dupa care vor fi relocati in alte tari", a spus Daminescu.

Potrivit acestuia, sudanezii au plecat de pe aeroportul Marca, din Iordania, unde se aflau intr-o tabara.

"Cei mai multi provin din regiunea Darfur si au fost adusi in centrul de la Timisoara pentru ca au nevoie de ajutor si protectie", a spus Daminescu.

Centrul de Tranzit pentru Refugiati de la Timisoara a devenit unul pentru transfer in regim de urgenta in data de 8 mai a acestui an, in urma unui protocol semnat intre Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati. Dupa ce ajung in centrul de tranzit, refugiatii sunt transferati in statele in care vor primi definitiv rezidenta.