Generalul (r) Eugen Badalan a fost audiat, marti, de procurorii DNA, care fac cercetari in legatura cu modul in care clubul de fotbal Steaua a intrat in posesia lui Gigi Becali, dosar deschis de procurorii militari inca din 2006, au declarat, pentru NewsIn, surse din Ministerul Apararii.

Generalul Badalan, trecut in rezerva in 2006 si care a devenit deputat din partea PD-L la alegerile din 30 noiembrie, a fost chemat la audieri de procurorii anticoruptie pentru a lamuri, potrivit propriilor declaratii, modul in care s-a realizat, in 2003, trecerea clubului de fotbal in proprietatea lui Gigi Becali. Badalan a facut parte pana in anul 2003 din Consiliul de Administratie al Asociatiei Fotbal Club (AFC) Steaua, alaturi de alti doi generali, Catalin Zisu si Traian Pigui.

Contactat de NewsIn, Badalan a confirmat ca s-a prezentat marti, in jurul orei 9.30 la DNA. El spune, insa ca procurorii l-au intrebat doar despre evenimentele care s-au petrecut in timpul Adunarii Generale a AFC Steaua din 2003, in urma careia Becali a devenit proprietarul Stelei, fara a da alte declaratii despre momentul din 1997, cand s-a realizat privatizarea echipei de fotbal de catre Viorel Paunescu.

In replica, avocatul Clubului Steaua, Catalin Ciubota, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca "nici nu poate fi vorba de o privatizare a Clubului Steaua si ca preluarea a fost facuta legal conform normelor interne si a regulamentelor FIFA".

In paralel cu cercetarile DNA, patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, luni, ca mai multi generali in rezerva din fortele de securitate au intreprins o actiune prin care vor sa-i ia numele, palmaresul si sigla Stelei. "Nu este vorba de niciun general de armata sau de vreun general activ, este vorba de niste generali in rezerva din fortele de securitate, care inca mai au niste parghii, mai au putere. Repet, nu este vorba de generali de la clubul sportiv. In mentalitatea lor veche, ei cred ca pot face abstractie de democratie. Nu este niciun pericol pentru palmaresul Stelei, numai ei cred ca pot face asta", a spus Becali.

Reactia lui Gigi Becali vine ca urmare a aparitiei in presa centrala a unor articole potrivit carora un grup format din generali de armata ar vrea sa deturneze palmaresul actualului club Steaua catre Clubul Sportiv al Armatei.