Alianta Nord-Atlantica se declara pregatita pentru consultari pe teme de securitate regionala la Marea Neagra si este preocupata de conflictele inghetate care persista in zona Republicii Moldova si a Caucazului de Sud si sustine integritatea tarilor din regiune, potrivit NewsIn.

„Ramânem preocupati de persistenta conflictelor regionale in Caucazul de Sud si Republica Moldova. Continuam sa sustinem integritatea teritoriala, indepenenta si suveranitatea Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei si Republicii Moldova. Rezolvarea pasnica a conflictelor, bazata pe aceste principii, a dobândit o relevanta crescuta pentru stabilitatea regiunii”, se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii la finalul reunirii de miercuri, de la Bruxelles, a ministrilor de Externe din tarile membre NATO.

In plus, NATO incurajeaza initiativele pentru consolidarea cooperarii, securitatii si stabilitatii in regiunea Marii Negre si va continua sa sustina eforturile regionale in acest sens, se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste reluarea colaborarii cu Rusia, aceasta se va face „treptat si in cadrul anumitor limite”. Secretarul general al NATO a primit mandat sa reia discutiile la nivel politic cu Rusia si, de asemenea, sa se reia discutiile informale din cadrul Consiliului NATO-Rusia.