Unitatea 2 de la Centrala Nuclearo-Electrica Cernavoda s-a oprit in mod controlat miercuri seara, de la ora 21:00, pentru remedierea unei disfunctionalitati inregistrate la sistemele auxiliare ale generatorului electric, anunta NewsIn.

"SN Nuclearelectrica SA anunta oprirea in mod controlat in cursul acestei seri a Unitatii 2 de la CNE Cernavoda, pentru remedierea unei disfunctionalitati inregistrate la sistemele auxiliare ale generatorului electric. Sistemele respective nu indeplinesc functiuni de securitate nucleara, fiind componente ale partii clasice a centralei", arata un comunicat al Nuclearelectrica, citat de NewsIn.

Potrivit unui comunicat al companiei, aceasta operatiune se impune pentru asigurarea bunei functionari a Unitatii 2 si indeplinirea tuturor conditiilor pentru livrarea in sistemul energetic a cantitatilor de energie prevazute in programul de iarna.

"Manevrele de oprire au inceput la ora 21:00 si se estimeaza ca finalizarea reparatiilor si conectarea la Sistemul Energetic National vor avea loc in cursul zilei de 27 noiembrie 2008", mai mentioneaza sursa citata.

Reprezentantii Nuclearelectrica anunta ca lucrarile se vor executa in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediul inconjurator.