Una din organizatiile de frunte ale arabilor americani a acceptat scuzele prezentate de catre seful Administratiei presedintelui Barack Obama, Rahm Emanuel, pentru unele remarci care au fost facute de tatal sau, intr-un ziar israelian, informeaza BBC, citat de Rador.

Astfel Benjamin Emanuel a declarat ziarului israelian Ma'ariv ca fiul sau, care este evreu, va avea o influenta asupra noului presedinte, dand o turnura pro-Israel Administratiei sale, adaugand apoi: "De ce nu ar face-o? Doar nu este arab, deci nu va lua in deradere neajunsurile manifestate la Casa Alba".

Comitetul pentru discriminari la adresa arabilor americani a reactionat imediat, condamnand remarca, drept "o pata inacceptabila". Noul sef al Administratiei a luat legatura direct cu presedintele organizatiei, pentru a-si prezenta scuzele, in numele familiei sale.

Scuzele au fost acceptate. Administratia Obama va spera ca, de acum inainte, astfel de incidente stanjenitoare nu vor provoca prea multe probleme diplomatice, pe fondul pregatirilor pe care le face de a prelua puterea.