Un roman incarcerat intr-un penitenciar de maxima siguranta din Belgia a fost batut crunt de politisti si tinut la izolare timp de doua zile fara ingrijiri medicale si fara posibilitatea de a-si contacta familia sau de a informa autoritatile romane despre cazul sau, informeaza TVR.

Razvan Afrasinei este un roman incarcerat in Belgia inca din 2007 pentru o serie de fapte despre care el afirma ca nu le-a comis. Potrivit declaratiei acestuia, el se ruga, duminica trecuta, in celula sa, lucru care i-a deranjat pe gardienii penitenciarului care i-au cerut sa inceteze. Acesta nu s-a suspus si imediat au fost chemati sase mascati care l-au batut.

Potrivit directiei penitenciarului, se pare ca Afrasinei ar fi creat dezordine in celula si ar fi provocat chiar si o inundatie, acesta fiind, se pare, adevaratul motiv al bataii care i-a fost administrate.

Dupa ce a fost batut, romanul a fost tinut la izolator timp de doua zile si jumatate fara a i se administra niciun medicament.

Colegii de celula au fost cei care au alertat-o pe sotia lui Razvan Afrasinei, care la randul ei a facut diligentele necesare catre reprezentantii diplomatiei romanesti in Belgia.

Abuzul aminteste de cazul unui alt conational, care a murit intr-o inchisoare din Polonia, dupa ce autoritatile romane au ignorat memoriile trimise de acesta.