Un diplomat danez a fost declarat disparut duminica, dupa atentatul sinucigas comis la Hotelul Marriott din Islamabad, soldat cu moartea a 60 de persoane, a anuntat Ministerul danez de Externe, citat de AFP.

"Ne concentram eforturile pentru a incerca sa il gasim pe danezul disparut", a declarat Klavs Holm, insarcinat cu afaceri diplomatice la Ministerul danez de Externe, potrivit Mediafax.

Holm a adaugat ca mai multe echipe ale ambasadei Danemarcei in Pakistan cauta in special prin spitalele din Islamabad pentru a gasi aceasta persoana care locuia la Hotelul Marriott, precizand ca este vorba despre un diplomat danez, dar fara detalii privind identitatea sa.

"Multi alti danezi care se aflau in hotel au fost raniti usor" in explozie, dar sunt nevatamati, a continuat Holm.

Televiziunea pakistaneza, citata de agentia daneza Ritzau, a anuntat sambata ca un diplomat danez a fost ucis in explozie. "Nu putem confirma aceasta informatie", a declarat Holm.

Ministerele de Externe din Finlanda, Norvegia si Suedia au declarat ca nu dispun de nici o informatie privind eventuali raniti sau morti in randul cetatenilor lor prezenti in Pakistan.