Ford Europa a invitat in Romania pe 3 septembrie 40 din cei mai importanti furnizori din industria auto pentru a participa la o intalnire ce va avea loc la fabrica din Craiova. Ford nu va anunta noi investitii, insa va prezenta planurile sale la fabrica unde productia de masini va incepe peste circa un an.

Majoritatea companiilor invitate sa participe la eveniment sunt deja furnizori de componente pentru celelalte sapte fabrici de asamblare de autovehicule ale companiei Ford Europa din Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania si Turcia. La conferinta, au fost de asemenea invitate si cateva companii romanesti din domeniu, care in prezent nu au un parteneriat cu Ford.

Cu o zi inainte de evenimentul din Craiova, furnizorii vor fi invitati la o intalnire oficiala in Bucuresti cu premierul Tariceanu.

La inceputul acestui an, odata cu preluarea fabricii din Banie, Ford Europa a confirmat faptul ca vehiculul comercial Transit Connect se va produce la fabrica de la Craiova incepand cu mijlocul anului 2009. Compania a confirmat de asemenea faptul ca, in 2010, va intra in productie, numai la Craiova, un nou model din clasa mica care insa nu va fi noua Fiesta.