Isaac Hayes, legenda americana a muzicii soul, recompensat cu un premiu Oscar, a murit duminica, la varsta de 65 de ani, in locuinta sa din Memphis, Tennessee, anunta Mediafax.

Potrivit autoritatilor locale, artistul a fost gasit, duminica, in stare de inconstienta de catre familia sa, eforturile de reanimare fiind inutile.

Isaac Hayes, care a suferit un infarct in 2006, se afla sub supraveghere medicala din cauza mai multor maladii, potrivit unor surse din anturajul sau, care au refuzat sa ofere mai multe informatii.

Unul dintre cei mai importanti cantareti ai muzicii soul, Hayes a fost supranumit "Black Moses" (Moise cel negru), gratie aptitudinii sale de a subjuga multimile si a prestantei sale, datorita vocii de exceptie si a stilului abordat.

Cantaret talentat si compozitor, Isaac Hayes a primit, in 1972, premiul Oscar pentru cea mai buna coloana sonora, a filmului "Shaft".

Isaac Hayes a compus in doua zile coloana sonora a filmului "Shaft", o partitura soul simfonica si baroca, devenita imnul ghetourilor.