Biroul Permanent Judetean al PDL Constanta a decis, duminica, sa propuna conducerii centrale a partidului numirea lui Mircea Banias in functia de presedinte interimar al organizatiei judetene, anunta Mediafax.

Membrii BPJ s-au reunit, duminica, pentru a propune un nou presedinte interimar al PDL Constanta, iar aceasta candidatura urmeaza sa fie analizata in Biroul Permanent National al partidului, de luni.

Pe 6 august, liderul interimar al PDL Constanta recunoscut de catre conducerea centrala a partidului, Ion Popescu, si-a inaintat demisia din functie, din motive personale, iar o zi mai tarziu, Biroul Permanent Judetean a transferat prerogativele functiei de presedinte al organizatiei lui Adrian Gheorghita, prim-vicepresedinte al BPJ, pana la decizia BPN de numire a unui nou presedinte interimar.

Duminica, in sedinta BPJ au fost inainte doua propuneri pentru functia de presedinte interimar al organizatiei, Mircea Banias si Paul Branza. La sfarsitul sedintei, Adrian Gheorghita a anuntat ca propunerea pe care BPJ o va inainta Biroului Permanent National este numirea lui Mircea Banias, fost sef al Administratiei Porturilor Maritime Constanta intre 2005 si 2007. BPN ar putea lua in discutie aceasta candidatura chiar in sedinta de luni.

De asemenea, Adrian Gheorghita a mai afirmat, la sfarsitul sedintei Biroului Permanent Judetean, ca a prezentat colegilor din BPJ hotararea Comisiei Nationale de Statut, Etica si Litigii din cadrul partidului prin care toate deciziile luate in cadrul Consiliului de Coordonare Judetean din data de 2 august, printre care si aceea de numire a unei alte conduceri a organizatiei judetene, sunt lovite de nulitate.