Deputatul PD-L de Constanta, Mircea Iustian, a declarat joi, pentru NewsIn, ca liderul interimar al PD-L Constanta, Ion Popescu, si-a dat demisia de la conducerea organizatiei judetene.

"Dupa parerea mea, este o mare pierdere pentru organizatia din Constanta si politica constanteana. Era o premiza ca, in Constanta, sa se faca politica cu mâinile curate ca si sloganul avut in campanie. Din pacate, oamenii onesti sunt supusi unor presiuni mari ca sa acceada. Trebuie sa incercam sa respectam niste principii, daca nu se poate, ne retragem. Când se joaca fara respectarea principiilor, atunci sa se joace cu cei care nu respecta regulile”, a declarat Iustian.

El a mai spus ca a avut o scurta convorbire cu Ion Popescu legat de aceasta decizie, insa nu a dorit sa ofere detalii.

Demisia liderului interimar al organizatiei fost confirmata si de purtatorul de cuvânt al PD-L Constanta, Vicentiu Petrescu, care a spus ca membrii din conducerea filialei urmeaza sa se intruneasca, joi, in Biroul Permanent Judetean pentru a analiza situatia.

Miercuri, Ion Popescu recunostea, intr-o conferinta de presa, ca s-a saturat de situatia din partid, dar ca nu a facut decât sa respecte cu rigoare statutul partidului spre deosebire de altii.

Ion Popescu a fost numit la conducerea PD-L Constanta dupa ce structura de conducere a fost dizolvata in luna iunie ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate la alegeri. Numirea lui Popescu, dizolvarea conducerii, dar si excluderea mai multor membri imediat dupa dizolvare, au provocat un scandal in interiorul filialei, care a culminat cu noi excluderi de membri, in total peste 20, acuzati de actiuni de destabilizare si de colaborare cu PSD, dar si cu acuze grave la adresa Elenei Udrea si a lui Valeriu Stoica, responsabili de la centru pentru democrat-liberalii constanteni.

Cei exclusi au contestat insa decizia prin care au fost dati afara din partid. Ei s-au bucurat de sprijinul mai multor primari si consilieri din localitati ale judetului, dar si de al altor membri ai organizatiei. Ei au acuzat actuala conducere interimara, inclusiv in doua scrisori trimise liderului PD-L Emil Boc, de faptul ca a pornit o vânatoare de vrajitoare si ca foloseste practici "securisto-comuniste" impotriva membrilor organizatiei. in plus, ei au spus ca pentru rezultatele slabe de la alegeri trebuie sa-si asume raspunderea si Elena Udrea si Valeriu Stoica, care raspund de filiala.