Mai multi alpinisti au murit sau au disparut in timp ce escaladau varful K2, cu altitudinea de 8.611 metri, din Himalaya, a anuntat in noaptea de sambata spre duminica presa spaniola, potrivit Mediafax.

Alpinistul basc Alberto Zerain a reusit sa se salveze si a declarat, potrivit cotidianul Gara, ca a atins vineri seara culmea K2, a doua ca inaltime din lume, dupa Everest, dar ca o "drama" i-a lovit pe mai multi membri ai unei expeditii internationale formate dn 18 persoane, care incercau sa escaladeze muntele.

Este vorba despre o avalansa sau desprinderea unui bloc de gheata in apropierea culmii, care s-a soldat cu moartea sau disparitia a 11 persoane.

Potrivit Gara, Zerain a precizat pentru un post de radio din tara Bascilor ca nu stie exact care este bilantul accidentului, in timp ce unele ziare spaniole vorbesc de cel putin patru morti.

Printre participantii la expeditie figureaza coreeni, pakistanezi, nepalezi, un olandez si un italian, potrivit acelorasi surse, care subliniaza ca informatiile privind accidentul raman confuze.