Filmul "Restul e tacere", regizat de Nae Caranfil, va reprezenta Romania la editia de anul viitor a Premiilor Oscar, anunta Antena 3.

Un juriu format din mai multi critici romani de film si regizorul Dinu Tanase a decis ce pelicula va reprezenta Romania la premiile Oscar din februarie 2009, la categoria "Film strain".

Scenariul peliculei a castigat deja Marele Premiu pentru Cel mai Bun Scenariu la Festivalul International de Film de la Paris in 1995 si premiul doi la competitia "Hartly & Merrill International Scriptwriting Competition", Los Angeles 1999. Premiera oficiala a filmului a avut loc in martie 2008, iar bugetul productiei a fost de circa 2,4 milioane de euro, cel mai mare buget al unui film romanesc din ultimii 25 de ani.

Din distributie fac parte actorii Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta, Gruia Sandu, Valentin Popescu, Nicu Mihoc, Silviu Biris, Patru Gavril, Vlad Zamfirescu, Samuel Tastet, Florin Zamfirescu, Alexandru Hasnas, cu participarea extraordinara a actritei Ioana Bulca.