Pensiile vor putea fi majorate de la 1 noiembrie, cu doua luni mai devreme decat termenul stabilit initial, a anuntat marti ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

El a anuntat ca excedentul bugetului de pensii permite majorarea acestora de la 1 noiembrie, cu doua luni inainte de termentul stabilit, potrivit Antena 3, care citeaza Mediafax.

Paul Pacuraru nu a putut insa preciza deocamdata cu cat vor fi majorate pensiile de la 1 noiembrie. Ministrul declara saptamana trecuta ca excedentul bugetului de pensii se apropie de 150 de milioane de euro.

Valoarea punctului de pensie a fost majorata anul trecut de Guvern cu 30%, cu incepere de la 1 noiembrie 2007, si a crescut din nou de la 1 ianuarie 2008, la 581 lei. Urmatoarea etapa de majorare a pensiilor a fost programata initial pentru 1 ianuarie 2009. in luna aprilie, Pacuraru declara ca punctul de pensie ar putea sa creasca de la 581 de lei la 740-760 de lei, in functie de nivelul salariului mediu brut pe economie in 2009.

Posibilitatea majorarii pensiilor inainte de termen a fost mentionata, atunci, si de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care a aratat ca decizia va fi luata in functie de resursele bugetare.