Ministrul sanatatii a cerut, marti, demisia sefei sectiei de Oncologie de la Spitalul Municipal din Ploiesti, dupa ce aceasta a declarat ca bolnavii de cancer au fost externati din cauza ca spitalul nu mai avea bani de citostatice, anunta Realitatea Tv.

Daniela Smeanu declarase, saptamana trecuta, ca bolnavii de cancer erau tratati cu vitamine si ser fiziologic in loc de citostatice de la sfarsitul lunii trecute, din lipsa de bani.

Nicolaescu vrea ca impotriva medicului sa fie depusa si o plangere penala pe motiv ca ar fi trimis bolnavii sa-si cumpere medicamente de la o singura farmacie.

Daniela Smeanu sustine ca a fost acuzata si de faptul ca actioneaza politic desi nu e membra a nici unui partid. In continuare ea sustine ca in spital nu au existat citostatice pentru toti bolnavii de cancer.

Ministrul sanatatii sustine ca, in urma controalelor, s-a constatat ca activitatea la Spitalul Municipal Ploiesti se desfasoara corespunzator, iar bolnavii sunt tratati cu citostatice, nu cu ser si vitamine.

"Doamna doctor Smeanu Daniela a mintit. Toate probele pe care le avem, toate declaratiile pe care le avem dovedesc ca aceasta doctorita dezinformeaza opinia publica. La data la care dumneaei facea declaratii iresponsabile existau stocuri de medicamente, de citostatice, atat pentru cele mai noi medicamente, cat si pentru tratamentele standard", a declarat Eugen Nicolaescu.

Potrivit conducerii Ministerului Sanatatii, la nivelul judetului Prahova exista o proasta coordonare a programului de tratare a cancerului si o crestere foarte mare a numarului de bolnavi de cancer, motiv pentru care a fost numita o comisie care sa analizeze aceste date.

Doctorita Daniela Smeanu sustine in continuare ca in spital au fost probleme cu medicamentele.