Fostul premier ungar si actualul lider al principalului partid de opozitie, Viktor Orbán, a ramas temporar fara permis de conducere si a fost amendat dupa ce a depasit viteza legala pe un drum din Romania, anunta Rador.

Viktor Orbán a declarat ca luna aceasta se deplasa la Sibiu cu niste prieteni cu autoturismul apartinand partidului pe care il conduce, iar intre Arad si Deva a fost oprit de politistii romani pentru ca a depasit viteza legala.

Orbán sustine ca a recunoscut ca a gresit si ca politistii isi faceau doar treaba, dar nu avea suficienti bani romanesti la el pentru a achita amenda de 250 de lei, drept pentru care i s-a luat permisul si i s-a eliberat un document, pe baza caruia putea conduce in continuare pana la plata sanctiunii.

Fiind vineri seara si efectuand doar un drum de o zi in Romania, el si-a recuperat permisul peste doua zile prin intermediul unei cunostinte, dupa ce a achitat amenda, dar a intrat in posesia lui abia la Baile Tusnad, unde a participat la lucrarile Universitatii de Vara, se mai precizeaza in publicatia ungara.