Cei trei alpinisti germani rapiti la 9 iulie de rebeli din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan, au fost eliberati astazi. Cei trei germani faceau parte dintr-un grup de 13 alpinisti si au fost rapiti, in timp ce escaladau Muntele Ararat, anunta Rador.

Informatia a fost confirmata oficial intr-o conferinta de presa, la Berlin, de catre ministrul federal de externe, Frank Walter Steinmeier. Acesta a discutat telefonic cu omologul sau turc, Ali Babacan, care l-a anuntat ca ostatecii sunt liberi, sunt intr-o stare buna, sub protectia responsabililor Ambasadei Germane de la Ankara si a autoritatilor turce. Steinmeier s-a declarat usurat de eliberarea celor trei si a multumit serviciilor turce de securitate.

Cei trei alpinisti din Bavaria faceau parte dintr-un grup de 13 cataratori, care isi stabilisera tabara pe un masiv din Anatolia, cu acordul autoritatilor locale, ei fiind ulterior atacati de rebelii PKK. Acestia au cerut, in schimbul eliberarii celor trei, schimbarea politicii germane fata de kurzi si fata de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, grupare interzisa in Germania din 1993. Berlinul a respins toate conditiile puse de PKK. Circumstantele eliberarii celor trei nu au fost, deocamdata, facute publice.