Premierul britanic Gordon Brown a inceput o vizita de doua zile in Israel si in Teritoriile Autoritatii Palestiniene pentru a discuta cu liderii israelieni si palestinieni procesul de pace din Orientul Mijlociu, anunta Rador.

Gordon Brown ar urma sa anunte, cu aceasta ocazie, acordarea unui sprijin financiar de 60 milioane de euro pentru Autoritatea Palestiniana si va pune accent in cadrul convorbirilor cu liderii de la Ramallah pe reconstructia economica si dezvoltare.

Marea Britanie, ca si Statele Unite, sustin promovarea investitiilor in Teritoriile Palestiniene. Reamintesc ca la conferinta donatorilor din luna mai investitorii privati s-au angajat cu 1,4 miliarde de euro pentru intreprinderile palestiniene si pentru economia Autoritatii.

Pentru prima oara, un premier britanic se va adresa Knessetului, parlamentul de la Ierusalim. De asemenea, in Israel, domnul Gordon Brown va depune o coroana la Memorialul Holocaustului, Yad Vashem, si va vizita Biserica Nativitatii de la Betleem, in Cisiordania.