Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au respins cererea Uniunii Artistilor Plastici care solicita suspendarea ordinului de evacuare a imobilului unde si-a desfasurat activitatea pana miercuri, cand executorii judecatoresti au pus in aplicare decizia de retrocedare a cladirii, transmite Rador.

Decizia judecatorilor este irevocabila.

UAP a fost evacuata miercuri din sediul central din strada Nicolae Iorga din Bucuresti, dupa ce a intrat in vigoare decizia de evacuare silita a cladirii.

Membrii UAP au afirmat ca familia Slatineanu, care a obtinut dispozitia de retrocedare a imobilului, nu ar avea dreptul de proprietate asupra cladirii pentru ca pe actul de mostenire in baza caruia s-a facut retrocedarea, era trecuta ca adresa a imobiluilui strada Nicolae Iorga, nr 21. Insa, la data la care era semnat actul, 4 august 1940, Nicolae Iorga inca mai traia, iar strada pe care se afla imobilul se numea Benito Mussolini.

Casa Slatineanu, fostul centru UAP, a fost retrocedata in baza Legii 10 din 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, prin Dispozitia nr. 9678/ 27.08.2007.