La Belgrad are loc o reuniune extraordinara a Parlamentului, la care va fi dezbatuta o noua rezolutie despre Kosovo, prin care se confirma ca acest teritoriu face parte din Serbia, anunta Rador.

Rezolutia propusa de noul Executiv nu va fi sustinuta si de partidele de opozitie, pentru ca, in opinia acestora, prin desfasurarea misiunii EULEX, se incalca suveranitatea Serbiei.

In varianta propusa de Guvern, rezolutia reprezinta o confirmare a continuitatii politicii fata de Kosovo, in care se mai specifica faptul ca misiunea EULEX poate fi desfasurata in Kosovo doar prin anumite mecanisme ale Natiunilor Unite.

Referitor la Acordul de Stabilizare si Asociere cu Uniunea Europeana, liderii aflati la guvernare afirma ca Serbia va ratifica acest acord cu provincia Kosovo ca parte constitutiva a Serbiei. Dupa cum se asteapta, deputatii principalelor formatiuni din opozitie - radicalii ultranationalisti si popularii fostului premier Vojislav Kostunica - nu vor vota pentru cele doua documente in variantele propuse de cabinetul lui Mirko Cvetkovic.

Tot astazi, pe ordinea de zi se va afla si ratificarea acordului energetic cu Rusia cu privire la constructia oleoductului South Stream si privatizarea principalei companii petroliere sarbesti.