Procurorii DNA Cluj urmeaza sa audieze, astazi si in zilele urmatoare, peste o suta de elevi si persoane implicate in organizarea examenului de bacalaureat de la Grupul scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, anunta Mediafax.

Printre persoanele vizate de DNA Cluj s-ar afla si Meda Leordean, directorul de studii al Liceului particular "George Pop de Basesti" - filiala Sighet si, totodata, secretara Grupului scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei.

Aceasta s-ar afla printre persoanele cercetate de DNA in cazul de dare si luare de mita dupa bacalaureatul de la centrul de examinare din Sighet, unde au sustinut examenul absolventi de la Grupul scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei, precum si de la Liceul particular "George Pop de Basesti".

Meda Leordean a declarat pentru Mediafax ca trebuie mai intai sa se consulte cu avocatul. Ea a negat ca ar fi fost chemata la audieri de procurorii DNA Cluj.

"Nu am fost contactata. Nu am de dat nicio declaratie acum. Trebuie sa discut cu avocatul", a declarat Meda Leordean.

Procurorii DNA Cluj s-au interesat in mod special de lucrarile candidatilor la bacalaureat proveniti de la institutia de invatamant privata.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures au precizat ca acestia au solicitat toate lucrarile scrise de absolventii proveniti de la Liceul "George Pop de Basesti".

Directorul de la Grupul scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei, Vasile Mich, a spus, de asemenea, ca perchezitiile s-au facut in spatiile inchiriate de unitatea pe care o conduce liceului privat.

Sambata, procurorii DNA Cluj au facut perchezitii la Grupul scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei, existand informatii ca presedintele, vicepresedintele si un membru al comisiei de examen, precum si secretara scolii ar fi primit peste 100.000 de lei de la candidatii la bacalaureat.

Potrivit unor surse oficiale, procurorii DNA Cluj au facut perchezitii, sambata la pranz, atat la Grupul scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, cat si la locuintele celor patru. Acestia se aflau in atentia anchetatorilor de mai mult timp, in baza unor informatii ca ar fi luat bani de la candidatii la bacalaureat, au precizat sursele citate.

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a informat Ministerul Educatiei despre ancheta DNA Cluj privind bacalaureatul la Grupul scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, in urma informatiilor ca presedintele, vicepresedintele si un membru al comisiei au primit bani de la elevi.

Inspectorul adjunct al ISJ Maramures a declarat ca "este regretabil ce s-a intamplat, dar nu ne putem reporosa nimic in desfasurarea bacalaureatului. Cele trei centre de examinare din Sighet au fost monitorizate de inspectorul Mariana Tilca, care a fost prezenta pe durata desfasurarii a trei probe si chiar a participat la instructaj. Din punct de vedere al monitorizarii strategice, ca sa zic asa, nu au fost probleme".