Fosta ostatica franco-columbiana, Ingrid Betancourt, urmeaza sa fie supusa, astazi, unui control medical amanuntit la un spital militar din Paris. La sosirea, ieri, la Paris, Ingrid Betancourt a fost intampinata de presedintele Nicolas Sarkozy, anunta Rador.

Ea a fost eliberata miercuri de armata columbiana, dupa ce, timp de peste sase ani, a fost tinuta ostatica de gherilele marxiste columbiene.

"Franta, cealalta familie a mea" a declarat la sosirea la Paris Ingrid Betancourt, care a fost primita pe aeroportul militar de la Villacoublay de cuplul prezidential Nicolas si Carla Sarkozy. "Daca Franta nu ar fi luptat pentru mine, nu as fi putut sa fac aceasta calatorie extraordinara", le-a spus fosta ostatica ziaristilor care au insotit-o in avionul ce a adus-o de la Bogota.

Imediat dupa sosirea in capitala Frantei, Ingrid Betancourt a participat, la Palatul Elysée, la o intalnire cu membri ai comitetelor de sustinere create pe perioada detentiei sale, a tinut o conferinta de presa si a dat interviuri. Ea a declarat ca nu crede intr-o inscenare a eliberarii sale, dupa ce un post de radio elvetian a declarat ca detine informatii potrivit carora gherila columbiana care a detinut-o ar fi primit in schimbul ei si al altor 14 ostatici 20 milioane de dolari. Parisul a precizat ca nu a oferit vreo rascumparare in conditiile in care nici nu a fost implicat in operatiune.