PD-L solicita reluarea votului in Camera Deputatilor in cazul avizarii urmaririi penale pentru Adrian Nastase si Miron Mitrea, a declarat presedintele formatiunii, Emil Boc.

Boc a criticat "gestul rusinos" al deputatilor care nu s-au putut pronunta, din lipsa de cvorum, la cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul celor doi deputati.

Doar 208 de deputati si-au exprimat azi votul in cazul cererilor de incepere a urmaririi penale in cazul parlamentarilor Adrian Nastase si Miron Mitrea, desi la inceputul sedintei erau in sala aproape 250. Inceperea urmaririi penale este posibila doar daca doua treimi din numarul total al deputatilor, adica 219 persoane, se pronunta in acest sens. Pentru un vot valabil e nevoie, de asemenea, de un cvorum de cel putin doua treimi plus 1 din numarul total de deputati.

Pentru reluarea votului e nevoie ca Biroul Permanent sa se intruneasca si sa includa din nou respectivele probleme pe ordinea de zi. Camera Deputatilor mai are programte sedinte in plen miercuri dupa-masa si joi dimineata, dupa care urmeaza vacanta parlamentara.