Luni incepe bacalaureatul. Prima proba va fi cea orala la limba si literatura romana. Examenele se vor desfasura timp de doua saptamani si rezultatele finale vor fi afisate pe 9 iulie, transmite Antena 3.

Aproximativ 230.000 de elevi vor sustine luni si marti prima proba orala a examenului de bacalaureat, cea la limba si literatura romana.

Probele orale, care sunt eliminatorii, vor continua in zilele de 24 si 25 iunie cu limba si literatura materna, respectiv pe 25 si 26 iunie la limba si literatura moderna. Notele obtinute la examenele orale nu pot fi contestate.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va avea loc vineri, 27 iunie. Urmeaza proba la limba si literatura materna pe 30 iunie, iar pe 1 iulie proba obligatorie a profilului. Zilele de 2 si 3 iulie sunt rezervate probelor scrise sau practice din ariile curriculare corespunzatoare specializarii.

Rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie, zi in care vor putea fi depuse si eventualele contestatii. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi anuntate pe 9 iulie. A doua sesiune va avea loc intre 18 august si 1 septembrie.