Prefectura Municipiului Bucuresti a anuntat ca va da in judecata Regia Autonoma Monitorul Oficial pentru lipsa a 33.702 buletine de vot la turul 2 al alegerilor locale si va cere daune pentru executarea necorespunzatoare a contractului comercial incheiat intre cele doua parti, anunta NewsIn.

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a fost sesizat, astazi, printr-o adresa oficiala inaintata de Biroul Electoral Municipal, de lipsa unui numar de 33.072 buletine de vot din totalul comandat, destinate alegerii primarului general.

Pe data de 13 iunie, Biroul Electoral de circumscriptie numarul 1 din sectorul 1 a comunicat BEM ca, la numararea buletinelor de vot comandate pentru alegerea primarului general in sectorul 1, s-a constatat lipsa a 16.301 de bucati. In consecinta, BEM a dispus ca in ziua de 15 iunie, inaintea deschiderii procesului electoral, toti presedintii sectiilor de votare sa renumere buletinele de vot pentru alegerea primarului general.

Operatiunile de predare-primire a buletinelor de vot la sediul Regiei Autonome Monitorul Oficial s-au desfasurat sub paza militara. Acestea se aflau ambalate in pachete sigiliate care cuprindeau, fiecare, cate 800 de bucati. Prefectura apreciaza ca, din datele furnizate de BEM, rezulta ca eroarea s-a produs in cursul procesului de tiparire si impachetare a buletinelor de vot, vina pentru asta revenind exclusiv Regiei Autonome Monitorul Oficial.