Activitatea Serviciului de Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Arges a fost reluata, astazi, la ora 9.00, doar la Biroul de Inmatriculari, in timp ce la celelalte compartimente activitatea este in continuare suspendata, dupa arestarea a 17 angajati, pentru fapte de coruptie, anunta Mediafax.

Potrivit prefectului de Arges, Ion Popa, cercetarile politistilor de la Directia Generala Anticoruptie in interiorul cladirii Serviciului continua, situatie care a impiedicat reluarea programului de lucru incepand cu ora 8.00.

"Asa am convenit ieri ca astazi sa putem relua activitatea, mai ales ca am constatat ca din cele 20 de persoane retinute pana acum cu mandat de arestare preventiva doar cinci lucreaza efectiv in cadrul acestui serviciu, deci avem personal suficient cu care putem relua activitatea, in conditiile in care serviciul numara 28 de angajati. Deci avem solutii pentru ca activitatea sa fie reluata total. Tot cu angajatii Serviciului care nu sunt implicati in ancheta penala se poate relua activitatea la inmatriculari si ulterior si la examinari pentru permise auto", a declarat prefectul judetului, citat de Mediafax.

Conform acestuia, in prezent se asteapta "un semnal" din partea anchetatorilor pentru a fi reluata succesiv activitatea in toate compartimentele, dupa ce cercetarile in cladire se vor incheia, iar incaperile vor fi desigilate de catre reprezentantii DGA.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor din Pitesti peste 50 de persoane asteptau in aceasta dimineata la coada pentru a depune actele la Biroul de inmatriculari. Actele se primesc insa intr-o alta incapere decat cea a Biroului de inmatriculari, care, la fel ca toate celelalte birouri, este sigilata de catre anchetatori.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in noaptea de sambata spre duminica, arestarea a 17 persoane implicate in scandalul privind obtinerea frauduloasa de permise auto, majoritatea fiind functionari in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculari Vehicule Arges.

Potrivit DNA, in perioada martie - iunie 2008, pe raza judetului Arges si-a desfasurat activitatea un grup infractional organizat care a actionat in scopul obtinerii unor sume de bani pretinse si primite de la mai multe persoane, pentru ca in schimbul banilor sa le faciliteze obtinerea permiselor de conducere de la SPCRPCIV Arges. Membrii grupului au pretins si primit de la fiecare candidat sume cuprinse intre 700 de euro si 4.500 de euro.