Presedintele american George W. Bush se intilneste astazi la Paris cu omologul francez Nicolas Sarkozy, anunta Rador.

Ieri, intr-un discurs la sediul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Bush a avut cuvinte de apreciere in ce priveste relatiile de prietenie americano-franceze si a cerut europenilor sa faca mai mult, alaturi de Statele Unite, pentru Afganistan si Irak.

Pe agenda discutiilor dintre cei doi sefi de stat se afla teme precum situatia din Orientul Mijlociu, Afganistan, dosarul nuclear iranian sau cresterea pretului la petrol.

Ieri, presedintele Bush a punctat ca istoria recenta a demonstrat ca nici un dezacord nu poate explica relatiile profund existente intre natiunile franceza si americana.Totodata, el a facut apel la europeni ca impreuna cu Statele Unite, sa sustina un Irak stabil si democratic si sa faca mai mult pentru ca Afganistanul sa nu mai devina niciodata un sactuar al terorismului.

Aseara, aproximativ 1.000 de manifestanti au protestat, in special la apelul Partidului Comunist si celui de extrema dreapta, impotriva venirii la Paris a presedintelui american George W.Bush.