Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, astazi, ca primii 25 de kilometri din Autostrada Transilvania urmeaza sa fie gata in acest an, adaugand ca exista intarzieri si ca Guvernul va aloca, la rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii iunie, 200 de milioane de euro pentru Autostrada, potrivit Mediafax.

"La rectificarea bugetara de la sfarsitul lui iunie 2008 vor fi alocate de la buget 200 de milioane de euro pentru anul 2008. Sunt intarzieri in raport cu graficul lucrarilor la autostrada, ei (compania Bechtel) au incercat sa explice ca intarzierile au avut loc pentru ca nu a existat garantia finantarii. Dar nu au cheltuit ce le-am dat pana acum. Am vorbit si pentru anul viitor, cand vom aloca 500 de milioane de euro pentru doua tronsoane noi de autostrada", a afirmat Orban.

Ludovic Orban a adaugat ca principalul obiectiv al Ministerului in privinta Autostrazii este unirea tronsonului de la Cluj cu cel de la Suplacu de Barcau.

Directorul de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN), stefan Szobotka, declarase, in 12 mai, ca pana in luna noiembrie a acestui an vor fi dati in folosinta primii 35 de kilometri ai Autostrazii Transilvania.