Coreea de Nord a reafirmat astazi ca se opune terorismului, in contextul in care un diplomat american se deplaseaza la Phenian pentru a grabi dezarmarea nucleara a republicii asiatice, transmite FoxNews.

Intr-o declaratie facuta de Ministerul de Externe din Coreea de Nord se afirma ca tara se opune cu fermitate "tuturor formelor de terorism" si ca-si mentine promisiunile de neproliferare facute in cadrul discutiilor legate de armamentul sau nuclear.

Ministerul de la Phenian a afirmat, de asemenea, ca va participa la eforturile internationale menite sa impiedice teroristii sa achizitioneze arme de distrugere in masa.

Analistii sustin ca declaratia nord-coreeana incearca sa sporeasca sansele tarii de a fi eliminata de pe lista neagra a SUA ce cuprinde statele acuzate de sustinerea terorismului. Coreea de Nord se afla pe lista dupa ce a fost acuzata de atacul cu bomba asupra unui avion comercial sud-corean, in 1987. In urma atentatului au fost ucisi 115 persoane.

Declaratia regimului de la Phenian a venit in contextul in care un oficial al Departamentului de Stat, Sung Kim, viziteaza Coreea de Nord pentru discutii oficiale.