Presedintele Biroului Electoral Comunal Ulmu, din judetul Braila, a fost arestat preventiv, sambata, fiind acuzat ca ar fi modificat procesele verbale cu rezultatele votului din 1 iunie in favoarea unuia dintre candidatii la primarie, anunta NewsIn.

Purtatorul de cuvant al IPJ Braila, Jenel sogor, a declarat ca presedintele BEC Ulmu este acuzat de comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanei, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

Ancheta in acest caz a inceput dupa ce candidatul liberal la primaria Ulmu, Vasile Banica, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Faurei impotriva presedintelui BEC din Ulmu, sustinand ca acesta a modificat procesele-verbale in defavoarea sa si ca acest lucru ar fi fost in avantajul contracandidatului sau social-democrat, Marian Iconaru.

"Cercetarile demarate de politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, au reliefat ca invinuitul a modificat personal procesul-verbal centralizator de la una din cele trei sectii de votare din comuna Ulmu si le-a predat Biroului Electoral Judetean Braila, modificari care au dus, implicit, la declararea drept castigator, din primul tur, al altui candidat la primaria comunei”, a precizat Jenel sogor, purtator de cuvant in cadrul IPJ Braila.

Presedintele BEC Ulmu se afla, la ora actuala, incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

Joi, peste o suta de locuitori ai comunei Ulmu au iesit in strada, in fata primariei, dupa ce au auzit ca alegerile ar fi fost fraudate. in fata primariei au venit atat sustinatori ai candidatului social-democrat, cat si ai celui liberal, iar, la un moment dat, spiritele s-au incins, fiind necesara interventia trupelor de ordine.

Comisia BEC Ulmu a fost formata din Iulian Mariuta, presedinte de circumscriptie, Iulia Perianu, loctiitor, Sevastita Balabaneanu, Ruxandra Parlea, Marian Radu Turtoi, Marcela Mocanu si Ioana Hagiu, membri in comisie.