Finantatorul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, este audiat la aceasta ora de procurorii DNA in legatura cu cele doua infractiuni de dare de mita pentru care este urmarit penal, transmite Antena 3.

Becali nu a dorit sa faca niciun comentariu la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

La inceputul lunii mai, Directia Nationala Anticoruptie a confirmat ca procurorii sai au inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali, pentru infractiunea de dare de mita.

Procurorii sustin ca, in acelasi dosar de corputie, sunt urmariti si Anton Dobos, presedintele Clubului de fotbal „Universitatea Cluj”, Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali, precum si o cunostinta a lui Dobos, Traian Bendorfean.

Prima infractiune de dare de mita retinuta in sarcina lui Becali dateaza din 2006, cand finantatorul stelist "a facut o promisiune ferma jucatorilor de fotbal de la FC „Gloria 1922 Bistrita” oferind acestora cate 5.000 euro in cazul obtinerii unui rezultat de egalitate sau cate 10.000 euro in caz de victorie in meciul cu echipa FC „Rapid Bucuresti” ce urma sa aiba loc a doua zi".

In al doilea caz, procurorii sustin ca, in perioada 5-7 mai 2008, Becali "a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Dobos Anton, presedintele clubului „Universitatea Cluj”, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008 din data de 7 mai 2008 clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa „CFR 1097 Cluj”, contracandidata echipei FC „Steaua Bucuresti” la castigarea titlului de campioana".