Printul William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va pleca, luni, intr-o misiune de doua luni in Caraibe, impreuna cu o unitate a Marinei Legale, alaturi de care va lupta impotriva traficului de droguri, au informat surse militare, potrivit Mediafax.

Printul William "va face tot ce trebuie sa faca un tanar ofiter", a precizat contra-amiralul Robert Cooling. Printul trebuie sa invete notiuni de baza in ceea ce priveste navigatia si manevrarea navelor inainte de a petrece cinci saptamani pe nava Iron Duke, stationata in Caraibe, a mai anuntat Marina Regala.

Nava Iron Duke ia parte la operatiunile de lupta contra traficului de droguri in regiune.

Fiul lui Charles si al Dianei, printul William isi finalizeaza stagiul de pregatire in cadrul Royal Air Force, urmand sa inceapa apoi pregatirea in cadrul unei unitati a Royal Navy.

Aceast formatie militara accelerata, pe urmele tatalui sau, se afla in mod frecvent in centrul atentiei tabloidelor din Marea Britanie. Publicatiile britanice au publicat materiale mai ales despre vizita pe care printul a facut-o, in aprilie, logodnicei sale Kate Middleton, la domiciliul careia a mers cu un elicopter al armatei.