Procurorul Alexandru Serban, fostul sef al Administratiei Penitenciarelor, a parasit magistratura. El a formulat o cerere de demisie, invocand motive personale, relateaza NewsIn.

Intr-un comunicat de presa se arata ca, "in urma unui control efectuat in perioada 12 - 13 iulie de catre Corpul de Control al Ministrului Justitiei la ANP, Tudor Chiuariu a dispus anularea concursului pentru ocuparea postului de ofiter la Serviciul Cooperare Internationala si Programe din cadrul ANP, desfasurat la inceputul lunii iunie 2007".

Controlul a stabilit ca, desi prin decizia ANP fusese scos la concurs un singur post, conducerea ANP a dispus suplimentarea cu un nou post pentru concurs.

Ulterior raportul de control a ajuns la concluzia ca suplimentarea posturilor a fost facuta fara respectarea Regulamentului de concurs.

De altfel, presa a scris despre concursurile pentru angajarea in cadrul Administratiei Nationale a ANP, care ar fi fraudate la proba interviului, unde rudele celor care lucreaza in sistemul penitenciar sau judiciar sunt favorizate, in detrimentul celor mai bine pregatiti.