Familia lui Claudiu Crulic, romanul mort intr-o inchisoare din Polonia dupa ce a intrat in greva foamei, a solicitat Politiei Botosani deshumarea cadavrului acestuia, ingropat in Dorohoi, pentru efectuarea unei necropsii in urma careia sa fie stabilite cauzele mortii, anunta Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, subcomisar Manuela Ieremie, a declarat, joi, ca cererea a fost depusa de apartinatori legali ai barbatului, din orasul Dorohoi, care s-au aratat nemultumiti de modul in care a fost solutionat, in Polonia, cazul mortii tanarului.

Ea a precizat ca solutionarea cererii a fost declinata Parchetului Tribunalului Botosani.

Purtatorul de cuvant al archetului Tribunalului Botosani, Aurel Simion, a declarat ca documentatia respectiva nu a ajuns inca la Parchet.

Ministrul Cristian David a cerut Politiei Romane sa faca demersurile necesare pentru "stabilirea cu certitudine" a cauzelor mortii cetateanului roman Claudiu Crulic, care a decedat intr-un spital polonez dupa ce a intrat in greva foamei, protestand fata de arestarea sa in Polonia.

Romanul Claudiu Crulic a murit intr-un spital polonez in ianuarie anul acesta, dupa ce a intrat in greva foamei, protestand fata de arestarea sa de catre autoritatile de la Varsovia.