Autoritatile publice si organizatiile non-guvernamentale pot depune, incepand de azi, la Agentiile de Dezvoltare Regionala, proiecte legate de valorificarea patromoniului cultural.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a transmis ca lanseaza cererea deschisa de proiecte pentru axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului” a REGIO-Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 5.1 – „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.

Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza:

  • Restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural mondial si modernizarea infrastructurilor conexe;
  • Restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural national si modernizarea infrastructurii conexe, cu potential turistic important in vederea introducerii lor in circuitul turistic;
  • Restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural din mediul urban.

Alocarea financiara totala este de 235.396.905 euro, iar proiectele pot fi depuse continuu, pana la epuizarea bugetului.

Mai multe informatii si documentele necesare se gasesc pe pagina oficiala a programului (click pe "Domeniul major de interventie 5.1.)

Vom reveni cu detalii.